Joventut

Estás en: Inicio | areas | Àrees | Joventut | Joventut

Estem en:

Oficinas Federico Soto

Paseo de Federico Soto, 4 – Entlo. 03001 Alicante

965980247

Diputada/Diputat responsable:

Mª Loreto Serrano Pomares

Presta assessorament i suport als ajuntaments i associacions de la província en polítiques de joventut i prevenció de drogodependències. Compta amb convocatòries de subvencions dirigides al desenvolupament d'activitats i diferents publicacions.

Té com a objectius prioritaris el foment del voluntariat i l’associacionisme entre els joves, la promoció d’alternatives d’oci i temps lliure i la formació i orientació professional d’aquest col·lectiu.

Entre les accions directes organitzades per l’àrea, cal esmentar els Premis provincials de la Joventut, coneguts sota l’epígraf de Top Creation. La convocatòria i normes es donen a conéixer aproximadament a meitat d’any i la fallada es dóna té lloc a la fi d’any en una gala que cada any s’organitza en una localitat diferent de la província.

La prevenció de drogodependències es constitueix com un recurs tenint com a finalitat la realització d’actuacions en matèria de prevenció dirigides a la població en el seu conjunt amb activitats orientades especialment cap a joves amb un doble objectiu: disminuir les prevalences de consums en els sectors de menor edat i major risc i, d’altra banda, incrementar el nivell d’informació de la societat alacantina sobre els consums, els riscos associats, així com recursos preventius i assistencials disponibles a la província.

Administrativament, en la Diputació d’Alacant estan unificades les àrees d’Igualtat amb Joventut. ​​​​

Et pot interessar: