Centre Doctor Esquerdo

Estás en: Inicio | areas | Àrees | Centro Doctor Esquerdo | Centre Doctor Esquerdo

Estem en:

Centro Doctor Esquerdo

Calle Ramón de Campoamor, 25 03559 Santa Faz – Alicante

Diputada/Diputat responsable:

José Antonio Bermejo Castelló

Atén pacients amb patologia mental crònica i subaguda greu, focalitzant l'atenció en la rehabilitació psicosocial i clínic-sanitària en el centre soci sanitari Dr. Esquerdo situat en el municipi de Sant Joan d'Alacant

El Complex Soci Assistencial Dr. Esquerdo per a l’estudi i tractament de la cronicitat mental, s’aprova en ple de la Diputació Provincial d’Alacant, -amb data 4 de Juny de 1998- amb la finalitat de transformar l’antic Sanatori Psiquiàtric d’Alacant.

Les diferents unitats de rehabilitació del centre, a més de l’atenció sanitària que precisen els pacients, dissenyen plans individuals de rehabilitació per a atendre els pacients, mitjançant programes específics que milloren la seua capacitat en les habilitats afectades per la malaltia, alguns dels programes són: Psicoeducación d’adults, Psicoeducación familiar, habilitats socials, estimulació cognitiva, inestabilitat emocional, resolució de problemes, prevenció de recaiguda en consum de tòxics, hàbits de vida saludable, oci i temps lliure, autocures, cuina, rentadora assecadora, autònoms, relació amb l’entorn, diabetis, hipertensió, hiperlipemias, control de pes i altres tendents a la millora de les competències i habilitats, que els permeten recuperar-se per a la societat.

Les sol·licituds d’ingrés es duen a terme en forma protocol·litzada, des dels Serveis de Salut mental de la província – Unitats de Salut Mental i d’Hospitalització Psiquiàtrica, Serveis Socials i Institucions Jurídiques -.

Des de 2005 funciona de manera ininterrompuda Sensibilització, un programa que dóna informació sobre els diferents aspectes de la salut mental, els seus recursos i activitats dirigides tant als malalts com als seus familiars, i que té com a objectiu eliminar l’estigma que pateixen els pacients, les famílies i el personal que treballa amb aquests pacients.

Et pot interessar: