09/12/2016
L'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert commemora amb art urbà el Dia Internacional dels Drets Humans en huit poblacions de la província. El dissabte 10 de desembre distints artistes pintaran sis grafitis de manera simultània en els municipis de Benidorm, Castalla, Dénia, Elda, L'Alfàs del Pi i Sant Joan d'Alacant. A Crevillent i Elx, previstos en un principi per a este mateix dia, s'ha traslladat la celebració al dissabte següent, 17 de desembre.
 

Totes les poblacions participants han habilitat un mur visible on els especialistes en grafits elaboraran en directe i en contacte amb el públic una obra artística en què simbolitzaran missatges de convivència, tolerància, llibertat, igualtat, respecte i civisme. L'acte començarà a les 11:00 hores de manera simultània en les poblacions previstes. Les persones que vullguen sumar-se rebran xapes amb l'hastag #DefiendoDerechosHumanos i exemplars de la Declaració Universal dels Drets Humans. 

 

Qualsevol persona pot involucrar-se també a través de la webs pintatumuro.com / pintaeltuemur.com incorporant missatges en Facebook i altres xarxes socials, en una campanya que està funcionant amb èxit en els últims dies i a la que és possible solidaritzar-se pintant els murs virtuals. Per a això, a l'entrar en la pàgina, l'usuari podrà seleccionar el mur que desitja pintar, triar el text i publicar-ho.  

 

Punts de trobada i artistes el 10 de desembre 

 

-   Benidorm: Tom Rock. Avinguda del Murtal (túnels que passen baix la Avinguda Villajoyosa).

 

-   Castalla: Alba López Soler. Parc de Sant Antoni.

 

-   Dénia: Ondewol. Carrer Santísima Trinidad s/n, eixida del túnel Ronda de les Muralles.

 

-   Elda: Jordi Fernández Gómez. Plaza de las Huestes del Cadí.

 

-   L’Alfàs del Pi: Guillermo Cano Rojas y Alejandro David Gavilanes Sánchez. Centre Social El Albir, carrer San Miguel.

 

-   Sant Joan d’Alacant: Rudi. Plaça de la Ordana.

 
 

Activitats paral·leles 

 

Per a complementar esta iniciativa, l'IAC Juan Gil-Albert celebra un concert, el dissabte 10 de desembre en l'Església Mare de Déu de les Nieves de Calp a les 20:30 hores, amb l'actuació de l'Orquestra de Jóvens de la Província d'Alacant, dirigida per Francisco Mestre. 

 

El dimarts 13 de desembre a les 19:30 hores tindrà lloc en la Casa Bardín la taula redona "Derechos Humans i Cultura", amb la participació del director d'Amnistia Internacional a Espanya, Esteban Beltrán, i l'exdiplomàtic de la Unió Europea Fernando López de Rego, moderada pel professor Juan Antonio Roche.


 

 

 
 

¿T'ha agradat? Comparteix-ho:

Pàgina traduïda automàticament *Traduïda per Salt
Diputació d'Alacant . Palau Provincial. Avda de la Estación, 6. 03005 Alicante. Telf. 965 98 89 00.registro@diputacionalicante.es. P0300000G Tots els drets reservats.