Avda. Estación, nº 6 03005 Alicante – Telf. 965 98 89 00

Salut Mental

Atén pacients amb patologia mental crònica i subaguda greu, focalitzant l’atenció en la rehabilitació psicosocial i clinicosanitària en el centre soci sanitari Dr. Esquerdo situat en el municipi de Sant Joan d’Alacant

On estem

 

Centre Doctor Esquerdo
Carrer Ramón de Campoamor, 25
03559 Santa Faz – Alacant
saludmental@diputacionalicant

 

Diputat responsable:

Juan Bautista Roselló Tent

Seguir en xarxes socials

  El Complex Soci Assistencial Dr. Esquerdo per a l’estudi i tractament de la cronicitat mental, s’aprova en ple de la Diputació Provincial d’Alacant, -amb data 4 de juny de 1998- amb la finalitat de transformar l’antic Sanatori Psiquiàtric d’Alacant.

  Les diferents unitats de rehabilitació del centre, a més de l’atenció sanitària que necessiten els pacients, dissenyen plans individuals de rehabilitació per atendre els pacients, mitjançant programes específics que millorin la seva capacitat en les habilitats afectades per la malaltia, alguns dels programes són: psicoeducació d’adults, psicoeducació familiar, habilitats socials, estimulació cognitiva, inestabilitat emocional, resolució de problemes, prevenció de recaiguda en consum de tòxics, hàbits de vida saludable, oci i temps lliure, autocures, cuina, rentadora assecadora, autònoms, relació amb el entorn, diabetis, hipertensió, hiperlipèmies, control de pes i altres tendents a la millora de les competències i habilitats, que els permetin recuperar per a la societat.

  Les sol·licituds d’ingrés es duen a terme en forma protocol·litzada, des dels serveis de salut mental de la província – Unitats de Salut Mental i d’Hospitalització Psiquiàtrica, Serveis Socials i Institucions Jurídiques -.

  Des de 2005 funciona de manera ininterrompuda Sensibilització, un programa que dóna informació sobre els diferents aspectes de la salut mental, els seus recursos i activitats dirigides tant als malalts com als seus familiars, i que té com a objectiu eliminar l’estigma que pateixen els pacients, les famílies i el personal que treballa amb aquests pacients.

   

   

   

   

   

  Convocatòries i Anuncis